Regelingen voor piekbelasters worden voortgezet

De Tweede Kamer heeft de lijst vastgesteld van onderwerpen die het kabinet moet overlaten aan het volgende kabinet. De Aanpak piekbelasting staat niet op de lijst en dat betekent dat LNV voorlopig verder kan op de ingeslagen weg. Dat betekent dat de reeds bestaande regelingen – waaronder de Lbv en Lbv plus –  blijven doorlopen en dat de minister verder werkt aan de extra regelingen voor omschakelen, innovatie, extensiveren en verplaatsen. Ook blijft de inzet voor een zaakbegeleider ongewijzigd.

Lbv en Lbv plus staan al open
Veehouders die overwegen te stoppen kunnen nu al een aanvraag doen voor deelname aan de beëindigingsregelingen Lbv of de Lbv-plus. De Lbv plus blijft open staan tot en met 5 april 2024. Veehouders die niet voldoen aan de drempelwaarde voor de Aanpak Piekbelasting, maar wel in de buurt van een Natura2000-gebied wonen, komen mogelijk in aanmerking voor de Lbv-regeling. Deze regeling is open tot 1 december 2023.

Omschakelen, innoveren, extensiveren of verplaatsen
Een aantal regelingen staan nu al open. De overheid zal de komende maanden voor deze opties aanvullende regelingen openstellen. Meer informatie vindt u op www.aanpakpiekbelasting.nl

Inzet van een zaakbegeleider
Veehouders die te maken krijgen met de Aanpak Piekbelasting of mee willen doen aan de Lbv kunnen ondersteuning van een zaakbegeleider aanvragen. Omdat iedere situatie anders is, gaat het hier om maatwerk per bedrijf. De gesprekken met een zaakbegeleider zijn gratis en geheel vrijblijvend. Via RVO is een afspraak in te plannen met een zaakbegeleider. Dit kan digitaal of telefonisch via: 088 – 042 42 42 (bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 tot 17:00 uur). Veehouders die voldoen aan de criteria voor de Aanpak Piekbelasting kunnen ook een SABE adviesvoucher aanvragen. Met zo’n voucher kan individueel advies worden aangevraagd bij een erkende, onafhankelijke bedrijfsadviseur.

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen