Merel Langelaar, voorzitter KNMvD, appelleert in haar jaarrede die ze vandaag 25 november 2017 uitspreekt op de NVN - Nationale Veterinaire Najaarsdag - bij alle dierenartsen aan het trotse gevoel dat er mag heersen over het vak. Ze stelt vast dat veel is veranderd en eigenlijk alleen 'bij nacht en ontij' hetzelfde is gebleven.
Dankzij de gezamenlijke opleiding en dankzij het spreken van de zelfde taal bestaat er, aldus de voorzitter, een band die ervoor zorgt dat dierenartsen samen de mogelijkheden van de hedendaagse praktijk en die van morgen aan kunnen. Omdat men dan sterker staat bij die uitdaging, de goede balans te vinden tussen de belangen van mens en dier en het bevorderen van gezondheid en welzijn.

Geen mens kan zonder dieren. De gewone mens leeft er dankbaar mee samen en maakt in het dagelijks leven dankbaar gebruik van dieren: hoogwaardige voedingsmiddelen, dierbaar gezelschap, sport en recreatie, schoonheid, natuur, de ontwikkeling van geneesmiddelen, stelt Merel Langelaar in haar rede. Gezondheid en ziekte, een goede behandeling en aandacht voor welzijn. Beide gelden voor zowel mens als dier. Het one health concept in een notendop!
Merel Langelaar roept in haar rede alle dierenartsen op om steeds weer met elkaar in gesprek te gaan en te blijven, ambities te delen en samen dingen te doen. Samen met de KNMvD "Tot heil van mens en dier." 

Klik hier voor de jaarrede