Op maandag 19 december 2016 om 14.00 uur werd een webinar georganiseerd voor erfbetreders over het belang van hygiëne in verband met vogelgriep. Het webinar  ‘Blijf alert op vogelgriep. Hygiëne is belangrijk!’ is een initiatief van Nevedi, AVINED, LTO/ NOP, EZ, Agrivaknet, NVP, NEPLUVI en GD.

De presentatie van Ruth Bouwstra en het complete webinar zijn via de GD-website te bekijken: http://www.gddiergezondheid.nl/actueel/nieuws/2016/12/webinar-vogelgriep  

Wat
is vogelgriep precies? Hoe kan een besmetting met vogelgriep plaatsvinden? Welke voorzorgsmaatregelen kan ik als erfbetreder nemen? Welke maatregelen moet ik nemen als ik voer lever aan een pluimveebedrijf binnen een zone van tien kilometer? Hoe kan ik het best omgaan met de bezoeken aan pluimveebedrijven? Ruth Bouwstra, sectormanager pluimvee bij GD, legt het allemaal uit in het webinar op vrijdag 16 december aanstaande om 14.00 uur.

Uiterst hygiënisch werken nu van extra belang

In Nederland is inmiddels op meerdere locaties en in verschillende wilde vogelsoorten het hoogpathogene H5N8-virus aangetroffen. Het is dus van extra belang om uiterst hygiënisch te werken. Het webinar gaat dieper in op wat vogelgriep precies is. En op het hygiëneprotocol dat door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is goedgekeurd zoals in de diverse dierziekteregelingen is bedoeld.