Mick van Dommelen blikt terug op een eerdere open dag in de praktijk Dierenartsen Heerenveen

"De landelijke open dag was een succes. Zeker voor de teambuilding binnen onze praktijk was het erg goed. Na een uitgebreide brainstormsessie hebben we deze open dag met z’n allen opgezet en geregeld. Meestal komen klanten natuurlijk niet verder in de praktijk dan de spreek- en wachtkamer, maar nu hadden we in alle ruimtes van onze praktijk een activiteit.

In één ruimte werden allerlei dieren op de gezichten van kinderen geschminkt. Even verderop zat één van onze assistentes, zij is gespecialiseerd in gedragskunde voor konijnen. Kinderen konden met haar een konijnenspeeltje maken van gras en hooi om te onderzoeken. In de operatiekamer lag een grote knuffelhond op tafel, verbouwd tot operatiedier.

Ook in onze röntgenkamer lagen knuffels en handpoppen. Kinderen mochten raden wat er in het dier zat en met röntgenfoto’s – die al klaarlagen – konden de kinderen dan kijken wat er in de knuffels zat. Tot slot was er een speurtocht uitgezet en daar was iedereen enthousiast over, zowel de kinderen als de ouders. Al met al was het een heel educatief rondje.

De open dag geeft mensen een andere kijk in je praktijk. En het geeft meer betrokkenheid onder je collega’s. Een leuk project om samen te doen."

---

Doe (weer) mee en meld je praktijk gratis aan bij Binnen bij de Dierenarts.