Nationale Veterinaire Najaarsdag 2017

5 oktober 2017

Zaterdag 25 november 2017 is dé Nationale Veterinaire Najaarsdag voor iedereen: een combinatie van de GGG-Najaarsdag en het Nationaal Veterinair Congres. Dit jaar is het thema ‘Gelijk hebben – gelijk krijgen’. 

Op deze pagina vind je in het kort informatie over het uitgebreide programma.

Programma
De congrescommissie bestaat uit vertegenwoordigers van (alfabetisch geordend) DIMEO - DSK - GGG - GGL - GGP - GVS - KNMvD - PJD en Vedias en zij geven allemaal hun kleur aan het programma.

Het dagprogramma duurt van 08.30 -17.30 uur. De dag wordt afgesloten met een borrel met een muzikale voorstelling van DSK - Syrinx.

Het volledige programma tref je hier aan.

N.B. Schrijf nu in via de agenda - Als je je inschrijft voor de NVN, ontvang je een aantal dagen later een link waarmee je je voorkeur/keuze voor de verschillende parallelsessies aan kunt geven. 

Keynote spreker: Patrick van Veen

Apen en mensen lijken qua gedrag best wel op elkaar. Eigenlijk kunnen we dus nog veel van apen leren. Bijvoorbeeld hoe je een team het best kunt managen. Hierover vertelt gedragsbioloog Patrick van Veen tijdens de Nationale Veterinaire Najaarsdag van de KNMvD ... lees meer

DIMEO
Verschillende medewerkers van de NVWA zullen aanwezig zijn voor een workshop samenwerking met de landbouwhuisdieren, gezelschapsdieren-, paardenarts. Deze workshop richt zich dan vooral op de regelgeving en het dierenwelzijn.

GGG
Voor gezelschapsdieren komen vier individuele sprekers de dierenartsen en paraveterinairen in parallelsessies bijpraten over zeer actuele onderwerpen: nieuwe medicatie in de dermatologie; titeren in relatie tot vaccineren en wat vertel ik mijn klanten; de diagnostiek van hypothyreoïdie bij de hond; formularium konijn; voedselintolerantie en glutenallergie; wat te doen met een puppyruis?
Het programma is zo opgesteld, dat het een mooie nascholingsgelegenheid biedt voor het hele praktijkteam.

GGL
De vakgroepen herkauwers en vleeskalveren hebben besloten op het NVN de handen ineen te slaan om vooral van elkaar te leren in een zo mogelijk nog interessanter programma gericht op het vitale kalf. En GGL is onwijs blij dat de pluimveedierenartsen aansluiten bij het NVN en een wetenschappelijke bijeenkomst houden op zaterdag 25 november 2017. Voor varken is er een aparte stream.

GGP
Voor paard wordt een programma georganiseerd waarin er verschillende klinische onderwerpen aan de orde komen, waaronder: voorste luchtwegen, zowel in rust als in beweging; oog: hoornvliesaandoeningen; stralingsbescherming in de praktijk, I&R ... lees meer.

PJD
Geert Hoogerduijn geeft een workshop, waarbij je ervaart hoe het is om 'waarderend' te gaan werken.
Dat is vooral belangrijk als je met anderen samenwerkt. Dan komt het neer op doen waar je goed in bent en anderen ook laten doen waar zij goed in zijn ... lees meer

Dr. Nicole Mastenbroek, Chantal Duijn en Marcel Boereboom zullen een workshop verzorgen waarin de rol van de jonge dierenarts in de praktijk duidelijk wordt. Ook zullen zij ingaan op hoe er met de jonge dierenarts omgegaan dient te worden binnen de praktijk.
Prof. dr. Kerstin Müller van de Universiteit van Berlijn verzorgt samen met Koen Santifort een diersoortoverschrijdende workshop 'klinisch redeneren'.

GVS
In de workshop 'Aantrekkelijk presenteren' van Pauline le Rûtte van Conduite Presentatietraining leer je waarom de tekstuele presentaties overtuigingskracht missen en hoe je het brein van het publiek optimaal faciliteert. Je ziet aan de hand van videofragmenten wat de belangrijkste elementen zijn voor een aantrekkelijke presentatie waarmee je het publiek in beweging brengt. Pauline traint ondernemers hoe zij van hun kennis en ideeën een uniek verhaal bouwen. Ze blogt over presenteren op haar website en is auteur van het boek 'Een goed idee is er om te delen.' Pauline is gefascineerd door TEDtalks en weet als organisator van een TEDx event alles over de magie hiervan. 

Locatie
De najaarsdag wordt georganiseerd in het door Rem Koolhaas' OMA ontworpen Educatorium, Leuvenlaan 19, 3584 CE UTRECHT.
Het Educatorium is per auto en openbaar vervoer goed bereikbaar. Ook is er op zaterdag voldoende (gratis) parkeergelegenheid in de nabije omgeving.

Accreditatie
Accreditatie voor deze bijeenkomst zal worden aangevraagd bij PE-veterinair. 

Schrijf nu in via de agenda 

en laat op Facebook weten dat je naar dit evenement gaat!

educatorium klein.png

Congrescommissie & Contact

De NVN congrescommissie
DIMEO: Bart de Leeuw
DSK: Iris Bronk
GGG: Jeffrey de Gier 
GGL: Erwin Hoogland
GGP: Fenna Westerduin en Christine Arentshorst
GVS: Ronald Jan Corbee
PJD: Jiska Schellens en
Vedias: Pascale Fuchs

Vanuit de KNMvD:
Kim Koman en Daphne Rolf
T. 030 - 634 89 01
E. k.koman@knmvd.nl of d.rolf@knmvd.nl

Keynote spreker NVN: Patrick van Veen

Apen en mensen lijken qua gedrag best wel op elkaar. Eigenlijk kunnen we dus nog veel van apen leren. Bijvoorbeeld hoe je een team het best kunt managen. Hierover vertelt gedragsbioloog Patrick van Veen tijdens de Nationale Veterinaire Najaarsdag (NVN).

Sponsoren

De Nationale Veterinaire Najaarsdag 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Terug naar menu