Het Platform Jonge Dierenartsen van de KNMvD hoort met regelmaat verhalen van jonge dierenartsen in loondienst die duidelijk maken dat hun werkgevers wel wat zouden kunnen verbeteren. Een deel van de jonge dierenartsen heeft het niet naar zijn zin in de praktijken en dat leidt tot een stijgend aantal 'praktijkverlaters'. Dat vinden wij zonde en daarin willen we verandering brengen.

In overleg met de KNMvD hebben we besloten dit op een positieve manier te benaderen. Daarom reiken we dit jaar voor het eerst de award “Werkgever van het jaar” uit tijdens het Nationaal Veterinair Congres (NVC) in november. Op deze manier zetten we de werkgevers die hun personeel wel inspireren, stimuleren en motiveren centraal, om te laten zien hoe het beter kan!

De oproep

KNMvD _ PJD klein.jpg

Verdient jouw werkgever deze award? Werk jij in een praktijk waar je goed begeleid wordt als jonge dierenarts? Word je gestimuleerd je vaardigheden te verbeteren en krijg je de ruimte om je te ontwikkelen? Kortom: vind jij dat je werkgever een voorbeeld is voor anderen? Geef hem of haar dan op voor de 'Werkgever van het jaar 2016'-award! 

Maar liefst 13 jonge dierenartsen beantwoordden deze oproep en stuurden voor de deadline van medio september hun motivatie van max. 300 woorden in.

Uit de inzendingen koos het PJD-bestuur drie finalisten die uiteindelijk kans maken op deze award tijdens het NVC en die dankzij onze sponsor ABN AMRO een bedrijfsuitje voor de hele kliniek ter waarde van €750 kunnen winnen!

1 ABN AMRO logo PMS.jpg

 

De finalisten voor de ‘Werkgever van het jaar’ award 2016!

In willekeurige volgorde:

Dierenartsenpraktijk Dokkum e.o.

14 Dokkum Elske Kelderman Ymke Fokkema en Marieke van Dijk - web.jpg

“Alles bij elkaar maakt ons beide dol enthousiast over dit mooie beroep en daarom willen wij de maatschap verrassen met een nominatie voor deze award!” Dit schrijven Ymke Fokkema en Marieke van Dijk over hun werkgever Dierenartsenpraktijk Dokkum en omstreken. Beide jonge dierenartsen zijn geborgd rundveedierenartsen, maar vinden dat de award eigenlijk de hele praktijk toekomt. “Geregeld lopen er studenten diergeneeskunde mee bij ons in de praktijk. Na de meeloopdagen krijgen we steevast complimenten over de fijne werksfeer en het werkplezier dat we uitstralen”, melden de jonge dierenartsen. In de praktijk werken tien dierenartsen, waarvan vijf rundveedierenartsen. Zij zorgen niet alleen voor de spoedeisende hulp, maar ook voor bedrijfsadvies en bedrijfsbehandelplannen.

Pluimveepraktijk de Achterhoek

15 Pluimveepraktijk De Achterhoek Dirk Verhoeven en Jeffrey Roelvink - web.jpg

Pluimveepraktijk de Achterhoek werd door Dirk Verhoeven en Jeffrey Roelvink opgegeven voor de titel ‘Werkgever van het jaar’. Beide jonge dierenartsen hebben niets dan lof voor de praktijk en de manier waarop ze ondersteund worden door de andere medewerkers van de praktijk. “Vanaf het begin dat ik hier werk voelt het als een warm bad. Je wordt hier op elke mogelijke manier ondersteund. Als je vragen hebt staan ze altijd voor je klaar. Als je materialen nodig hebt ook. Het bevalt me echt ontzettend goed hier”, vertelt Dirk.

Sterkliniek Dierenartsen Deventer

16 Sterkliniek Deventer Floor Bonestroo en Enne Kwant - web.jpg

Een werkplek waar ze in ambities en mogelijkheden kan en mag groeien. Dat is wat Sterkliniek dierenartsen Deventer is voor Floor Bonestroo. Deze jonge dierenarts is inmiddels een aantal jaren in dienst bij deze praktijk en nog altijd voelt ze zich daar prima op haar plek. “In het eerste half jaar van mijn carrière was er altijd een collega om te bellen, altijd een achterwacht in de dienst en wekelijks ingeplande tijd voor het doornemen van patiëntenkaarten. Maar ook na drie jaar blijft er altijd ruimte voor overleg of om te sparren met collega’s”, vertelt ze.

In het TvD

De finalisten zijn in het Tijdschrift voor Diergeneeskunde van 1 november 2016 uitgebreid gepresenteerd.

Klik hier om het artikel na te lezen.